Doorgaan naar inhoud
Levertijd 3-5 werkdagen.
Levertijd 3-5 werkdagen.
Onderhouden van je kartonnen meubels.

Onderhouden van je kartonnen meubels.

Hoe hou je de meubels van karton schoon?

Karton en vocht gaan niet goed samen. Daarom raden we aan om onze kartonnen producten schoon te maken met lucht. Zo blaas je al het stof uit de kanalen en randen van het karton. Er zijn in de handel speciale spuitbussen verkrijgbaar met perslucht. Ook het gebruik van een plumeau is voorzichtig mogelijk. Voorzichtig afzuigen met de stofzuiger is ook een optie.

Kan ik de meubels van karton ook een kleur geven?

Ja je kan eventueel je meubels aflakken met blanke lak of met een kleurtje. Je kunt gebruik maken van latex, gewone verf, acryl verf of een spuitbus. Let wel op dat in sommige gevallen het beter is de meubels aan beide zijden af te lakken om krom trekken te voorkomen.

Kunnen de kartonnen meubels ook tegen vocht?

Karton is een natuurproduct, gemaakt van papier. Water en karton gaan niet goed samen. Wel kun je rustig rondom de meubels schoonmaken ook met een iets vochtige dweil. Laat je Kartonnen meubels niet in een plas water staan. Op het moment dat je de meubels van Karton hebt afgelakt kun je ze met een licht vochtige doek afnemen.

Kunnen kartonnen meubels ook buiten gebruikt worden?

Bij droog weer kunnen de meubels naar buiten, zodra het vochtig wordt weer binnen halen! De zon heeft wel invloed op het karton. Het karton kan in de zon verkleuren of kromtrekken doordat het papier uitdroogt.

Hoe lang gaan meubels van karton mee?

Je meubels kunnen jaren meegaan mits je ze met zorg behandelt. Karton is een natuurproduct en is daardoor gevoelig voor de weersomstandigheden. Daarnaast is het kwetsbaarder voor bijvoorbeeld stoten en butsen dan een houten meubel.

We wensen je heel veel plezier met en van je kartonnen meubels.

Vorig artikel PUUR-karton bij Loods5 en Luucx
Volgend artikel 6 redenen om kartonnen meubels te kopen