Doorgaan naar inhoud
Bestellingen van 3-23 juli worden na 23 juli geproduceerd en verstuurd. Levertijd daar buiten 3-5 werkdagen.
Bestellingen van 3-23 juli worden na 23 juli geproduceerd en verstuurd. Levertijd daar buiten 3-5 werkdagen.
6 redenen om kartonnen meubels te kopen

6 redenen om kartonnen meubels te kopen

Karton wordt al lang niet meer alleen gebruikt als verpakkingsmateriaal.
Je kunt er ook prachtige meubels van maken.

Laat je verrassen, en inspireren door karton!

Kartonnen meubels zijn een trend aan het worden. Bij PUUR|karton spelen we daar graag op in. Het pure materiaal, de stoere uitstraling en het lichte gewicht zijn slechts een paar voordelen van kartonnen meubels.

 • 100 procent recyclebaar
  Gebruikte papieren- en kartonnen producten worden ingezameld, gereinigd en gesorteerd om vervolgens te worden verwerkt tot nieuw papier of karton. Papierrecycling betekend duurzaamheid. Het zorgt voor minder afval, minder houtverbruik en een maatschappelijke bewustwording van jouw bijdrage aan verduurzaming.
 • Origineel, decoratief en handig
  Een kast om je spullen in op te bergen, een stoel om in te zitten, een bureau om aan te werken, een sfeervolle lamp. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles kan gemaakt worden van karton!
 • Uitermate stevig
  Kartonnen meubels bieden een ongeëvenaarde verhouding tussen gewicht en draagkracht. Onze banken kunnen met gemak 3 volwassenen dragen.
 • Gemakkelijk te vervoeren en monteren
  Veel van onze meubels hebben wij al voor je in elkaar gezet. Kies je toch voor een bouwpakket (DIY), dan kun je het meubel eenvoudig zelf monteren. Hiervoor heb je geen lijm of schroeven nodig.
 • Afwerking naar wens
  Je kunt je kartonnen meubel naar wens afwerken. Wil je geen pure uitstraling van het karton, dan kan je het karton ook een kleurtje geven. Dit kan dat met latex, acrylverf of een spuitbus verf. Je kunt het meubel natuurlijk ook beplakken met wat je maar wilt, vilt, papier, kranten, behang, etc. Afwerken met een blanke lak maakt je meubel meer watervast. Met deze laklaag kan je probleemloos een druppel water op je meubel laten vallen. Geeft minder ruimte voor praktische gebruik zonder vocht zorgen.
 • De ideale oplossing voor meubels op maat
  Staat het meubel naar jouw wens niet in onze webshop? We denken graag met je mee om samen jouw meubel naar wens en op maat te maken. Neem gerust contact met ons op via contact@puur-karton.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Bekijk hier een filmpje over onze kartonnen meubels

Karton met honingraatstructuur

Honingraat karton is het meest stevige karton. Dankzij zijn honingraatstructuur kan het wel tot 5 ton per vierkante meter dragen. Meubels vervaardigd uit dat soort karton hebben een levensduur van 10 tot 20 jaar. Zowel de bovenlaag als de honingraatstructuur bestaan voor 100% uit gerecycleerd papier.

Golfkarton

Golfkarton is zeer sterk mits goed toegepast. Golfkarton bestaat voor 80 procent uit gerecycleerd papier.

Vorig artikel Onderhouden van je kartonnen meubels.
Volgend artikel Kartonnen Kasten